Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Τα μέτρα - φωτιά που πρέπει να εφαρμοστούν σε 40 ημέρες




Περισσότερα από 50 προαπαιτούμενα, θα πρέπει να εφαρμοστούν αφού αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και συνδέονται με την αξιολόγηση και την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.... για το σύνολο των φορολογουμένων η δεύτερη φάση των προαπαιτουμένων είναι δύσκολη αφού θα καταργηθούν φοροαπαλλαγές, θα ενσωματωθεί ο φόρος αλληλεγγύης στη φορολογία, θα αλλάξουν οι κλίμακες του φόρου, θα τροποποιηθούν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, θα μειωθεί το ποσό που διατίθεται για το επίδομα θέρμανσης στο μισό, θα αυξηθεί ο φόρος στα εισοδήματα από ενοίκια...


Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται επίσης η δημοσίευση "μαύρης λίστας" με τα ονόματα των οφειλετών φόρων και άλλη μία με όσους χρωστούν εισφορές στα ταμεία πάνω από 3 μήνες, ενώ σημαντική είναι η ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ από το Μάρτιο του 2016 για τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στις συναλλαγές.
Η δεύτερη φάση των 31 προαπαιτουμένων περιλαμβάνει (ορισμενα απ αυτα):

***
Αγρότες. Σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντίζελ για τους αγρότες 
***. 
ΕΝΦΙΑ. Έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ για το 2015 ώστε να εκδοθούν εκκαθαριστικά σημειώματα τον Οκτώβριο του 2015, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2016
*** 
Φορολογία εισοδήματος. Μεταρρύθμιση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με αλλαγές στην κλίμακα και το αφορολόγητο.
*** 
Ενοίκια. Αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στο 35% (από 33%).
***
Επίδομα θέρμανσης. Καλύτερη στόχευση της επιλεξιμότητας ώστε να μειωθούν κατά το ήμισυ οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016. ***Εισφορά αλληλεγγύης. Αναμόρφωση και ενσωμάτωση στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος της εισφοράς αλληλεγγύης επί του εισοδήματος, από το 2016 
***Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Επανεξέταση και μεταρρύθμιση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε δημόσιους πλειστηριασμούς
***
Αντικειμενικές αξίες. Εν όψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών ακινήτων, θα γίνει προσαρμογή των φορολογικών συντελεστών επί της ακίνητης περιουσίας ***Τεκμήρια. Επανεξέταση της λειτουργίας της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας (συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης τυχόν υπαναχωρήσεων) 
***.
 Φοροαποφυγή. Εκμηδενισμός των δυνατοτήτων αποφυγής της φορολογίας εισοδήματος. 
*** 
Ποιος είναι αγρότης. Αυστηρότερος ορισμός των αγροτών
.*** Μέτρα για φορολογική συμμόρφωση. Εγκριση από την κυβέρνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.
***Πλαστικό χρήμα. Επεξεργασία από την κυβέρνηση, με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ιδιωτικό τομέα, κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και τη διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών με την εφαρμογή που θα αρχίζει από τον Μάρτιο του 2016.
***Μαύρες λίστες. Δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση του καταλόγου οφειλετών για οφειλές από φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που εκκρεμούν για περισσότερο από τρεις μήνες. 
***Φορολογικό πιστοποιητικό. Μείωση - λαμβάνοντας υπ' όψιν την τεχνική βοήθεια- των περιορισμών στη διεξαγωγή ελέγχων των φορολογικών δηλώσεων, με την επιφύλαξη του συστήματος εξωτερικού φορολογικού πιστοποιητικού. 
*** Διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Βελτίωση των κανόνων περί διαγραφής μη εισπράξιμων φόρων.
*** Ελεγκτές. Αφαίρεση της προσωπικής αστικής ευθύνης των φορολογικών υπαλλήλων για τη λήψη μέτρων είσπραξης παλαιών οφειλών. 
*** Εθνική στρατηγική εισπράξεων. Πρόταση και εφαρμογή εντός του 2016 εθνικής στρατηγικής είσπραξης, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω αυτοματοποίησης της είσπραξης οφειλών.
***Μητρώα ΦΠΑ. Θέσπιση νομοθεσίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών διαγραφής και τον περιορισμό της επανεγγραφής στα μητρώα ΦΠΑ για την προστασία των εσόδων από τον ΦΠΑ. 
*** Απάτη ΦΠΑ. Θέσπιση της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται για τη σημαντική ενίσχυση της αναδιοργάνωσης του τμήματος επιβολής του ΦΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η επιβολή του ΦΠΑ και να καταπολεμηθεί η αλυσιδωτή απάτη στον τομέα του ΦΠΑ 
*** Αυτονομία ΓΓΔΕ. Θέσπιση νομοθεσίας για την ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων 

πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου